IES VIRGEN DEL MAR

    • Architects: Ahmad Ghoreishi – Kusha Ghoreishi – Guillermo Casado
    • Work team: Pablo Iglesias Pastor (Architect – Asistant Site Manager) – Antonio Ramón Maldonado (Technical Architect – Project Execution Manager) – Antonio Cabeza (Architect – Security Coordinator)
    • Promoter: Agencia  Andaluza de la Educación
    • Contractor: INCOC Construcciones

    • Colaborators: José Sandino (Engineer, Structural Calculus)
    • Photographs: Quark Arquitectura
    • Location: Cabo de Gata, Almería
    • Year: 2013

It is about the expansion and reconstruction of a high school in the municipality of Almeria known for its arid climate, desert-like landscapes and its proximity to the sea. The white color of the facade evokes the vernacular constructions on the Mediterranean shores. This organized facade is revitalized with the presence of a large reinforced concrete cantilever forming a porch that creates shaded areas for children to play on hot summer days.

 

The distribution of the spaces apart from complying with the demanding program of needs of a teaching center, facilitate the correct natural lighting and ventilation of all the classrooms. The projected passive shading systems have been considered as suitable for this type of construction and climate.

IES VIRGEN DEL MAR

    • Architects: Ahmad Ghoreishi – Kusha Ghoreishi – Guillermo Casado
    • Work team: Pablo Iglesias Pastor (Architect – Assistant Site Manager) – Antonio Ramón Maldonado (Technical Architect – Project Execution Manager) – Antonio Cabeza (Architect – Security Coordinator)
    • Promoter: Agencia  Andaluza de la Educación
    • Contractor: INCOC Construcciones

    • Colaborators: José Sandino (Engineer, Structure Calculus)
    • Photographs: Quark Arquitectura
    • Location: Cabo de Gata, Almería
    • Year: 2013

It is about the expansion and reconstruction of a high school in the municipality of Almeria known for its arid climate, desert-like landscapes and its proximity to the sea. The white color of the facade evokes the vernacular constructions on the Mediterranean shores. This organized facade is revitalized with the presence of a large reinforced concrete cantilever forming a porch that creates shaded areas for children to play on hot summer days.

 

The distribution of the spaces apart from complying with the demanding program of needs of a teaching center, facilitate the correct natural lighting and ventilation of all the classrooms. The projected passive shading systems have been considered as suitable for this type of construction and climate.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies