CEIPALMUDENA GRANDES

    • Architects:
      Estudio República DM
      Kusha Ghoreishi
      Guillermo Casado
      Ahmad Ghoreishi
    • Promoter:_ISE Andalucía (Agencia Pública Andaluza de Educación)
    • Contractor: DETEA SA

    • Work team:_Ana Castro del Pino (Technical Architect)_
    • Photographs: Quark Arquitectura
    • Budget:_1.800.000 euros
    • Location:_C/ Doctor Miguel Díaz Recio, Málaga
    • Year: 2010

At the Almudena Grandes school, the involvement of users with architecture is sought. It favors the coexistence of the teaching staff and the administration of the center around the central courtyard.

Through the use of chromatism, the relationship of children with their classroom is enhanced. Each classroom has a color with which students and teachers are identified.

The courtyard communicates with ramps the two existing levels in the center. In this way, the building’s implementation is adapted to the topography and solar collection is facilitated for the classrooms and administration spaces.

A general design is established from the criteria of the passive solar architecture (capture – solar protection), seeking maximum energy efficiency for a moderate climate, such as the one of the site.

CEIPALMUDENA GRANDES

    • Architects:
      Estudio República DM
      Kusha Ghoreishi
      Guillermo Casado
      Ahmad Ghoreishi
    • Promoter:_ISE Andalucía (Agencia Pública Andaluza de Educación)
    • Contractor: DETEA SA

    • Work team:_Ana Castro del Pino (Technical Architect)_
    • Photographs: Quark Arquitectura
    • Budget:_1.800.000 euros
    • Location:_C/ Doctor Miguel Díaz Recio, Málaga
    • Year: 2010

At the Almudena Grandes school, the involvement of users with architecture is sought. It favors the coexistence of the teaching staff and the administration of the center around the central courtyard.

Through the use of chromatism, the relationship of children with their classroom is enhanced. Each classroom has a color with which students and teachers are identified.

The courtyard communicates with ramps the two existing levels in the center. In this way, the building’s implementation is adapted to the topography and solar collection is facilitated for the classrooms and administration spaces.

A general design is established from the criteria of the passive solar architecture (capture – solar protection), seeking maximum energy efficiency for a moderate climate, such as the one of the site.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies